- This topic is empty.
-
AutorWpisy
-
1 kwietnia 2008 o 15:54 #200963
kritur666
witam!!!
jestem sprawcą kolizji. Wraz ze mną jechała dziewczyna. Uderzyłęm w tył stojacego przed nami samochodu z dość dużą prędkością.Jakie odszkodowanie możemy otrzymać z mojego NW (PZU) przy obrażeniach:
Ja: obrażenia głowy – stłuczenie, krwiak i stłuczenie kolana, stłuczenia obojczyka, ramienia klatki piersiowej barku i szyi, czas przebywania na L4 – 9 DNI.
dziewczyna: krwiak i stłuczenie uda, ból w obrębie klatki piersiowej w okolicy mostka oraz ból i stłuczenie przedramienia , czas leczenia 5 DNI
2 kwietnia 2008 o 06:12 #261423merlin
Witam dokładnej sumy nie mogę Ci podać ponieważ zależy ona od kwoty na jaką jesteście ubezpieczeni oraz od uszczerbku na zdrowiu stwierdzonego przez lekarza orzecznika. Suma odszkodowania jest ilorazem % uszczerbku i sumy razy wartość sumy gwarancyjnej, jaka obejmowała Twoja polisa NW.
2 kwietnia 2008 o 08:22 #261424kritur666
dzięki za odpowiedź
8 kwietnia 2008 o 14:36 #261425bartnik
Dziewczyna może się ubiegać odszkodowania z z OC Twojego samochodu, jako pasażerka. Najlepiej skontaktować sie z firmą , która sie tym zajmuje. Ona potrafi wyciągnąć sporą kasę.
9 kwietnia 2008 o 05:49 #261426Campter.pl
kritur666 wrote:witam!!!
jestem sprawcą kolizji. Wraz ze mną jechała dziewczyna. Uderzyłęm w tył stojacego przed nami samochodu z dość dużą prędkością.Jakie odszkodowanie możemy otrzymać z mojego NW (PZU) przy obrażeniach:
Ja: obrażenia głowy – stłuczenie, krwiak i stłuczenie kolana, stłuczenia obojczyka, ramienia klatki piersiowej barku i szyi, czas przebywania na L4 – 9 DNI.
dziewczyna: krwiak i stłuczenie uda, ból w obrębie klatki piersiowej w okolicy mostka oraz ból i stłuczenie przedramienia , czas leczenia 5 DNI
Witam,
niestety z ubezpieczenia Oc nie uzyskasz odszkodowania jeżeli Ty spowodowałeś wypadek. NA zadośćuczynienie może za to liczyć Twoja dziewczyna – szkodę wystarczy odpowiednio zgłosić do ubezpieczyciela.
Z ubezpieczenia NW odszkodowanie możesz uzyskać Ty i dziewczyna, jednak biorąc pod uwagę wysokość sumy ubezpieczenia (zwykle 10 – 5tys) pieniądze te będą naprawdę niewielkie.
pozdrawiam9 kwietnia 2008 o 08:14 #261427jaromiko
Dziewczynie jako odszkodowanie i zadość uczynienie należy się minimum 15 000 pln, przy odszkodowaniu musi udowodnić straty ale przy zadość uczynieniu wystarczy, że ma lęki przed jazdą samochodem
9 kwietnia 2008 o 08:21 #261428kritur666
dziękuje za odpowiedzi. Rozumiem że zadośćuczynienie o którym wspominał kolega to tzw. fundusz gwarantowany pochodzący z mojego odszkodowania OC zgadza się??
9 kwietnia 2008 o 11:20 #261429jaromiko
W zadość uczynieniu nic zagwarantowane nie jest ale pole manewru do negocjacji z TU jest bardzo duże i zależy od jakości życia poszkodowanej
) im wyższy komfort życia prowadziła tym wyższe odszkodowanie
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.