- This topic has 6 odpowiedzi, 7 odpowiedzi, and was last updated 03/02/2011 by andrzejgryczka.
-
AutorWpisy
-
29 listopada 2007 o 19:08 #200582
Stefania
Witam,
mam pytanie odnośnie przyznanego przez TU stopnia inwalidztwa w wysokości 8%.
Miałam wypadek komunikacyjny w którym doznałam następujących obrażeń:
– złamanie Th11 i Th12 w wyniku czego powstały przepukliny dotrzonowe
– złamanie lewobocznego trzonu kręgu S1
– przepuklina dotrzonowa na poziomie L5-S1 uciskająca worek opony twardej
– niestabilność na poziomie L5-S1
– niestabilność C3-C4-C5
– złamanie prawej kości łonowejPrzez 4 m-ce od dnia wypadku chodziłam w gorsecie ortopedycznym.
Aktualnie, dolegliwości bólowe utrzymują się i są silne.
Pojawiły sie inne schorzenia, które sa następstwem przebytego wypadku (m.in rwa kulszowa, bóle stawów biodrowych, ograniczenie ruchomości, brak możliwości dłuższego chodzenia).
Ogólnie życie jest inne.Czy przyznany przez TU % inwalidztwa nie jest zbyt niski???
Ja jestem w szoku….
Z chęcią zamieniłabym się z kimś zdrowym kręgosłupem.Czy wiecie gdzie dostępne są tabele % uszczerbku na zdrowiu TU Generali?
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Stefania29 listopada 2007 o 21:18 #260045imported_michal
napisz lepiej ile dostałaś za te 8% pieniędzy, na moje oko z 9 tys max. czy się mylę?
jakie odszkodowania otrzymałaś? miałaś jakieś utracone dochody, renty, stopień niepełnosprawności?
opisz sprawę szerzej, bo na tak sformułowane pytania nie za ciekawie się odpowiada
pozdrawiam1 grudnia 2007 o 20:04 #260046Marek
Najlepiej sprawdzać w tabelach publikowanych przez Ministra Zdrowia e.t.c. Pewnie uszczerbek został zaniżony. Ale nie ma się czemu dziwić. Dlaczego maja Ci przyznać duży uszczerbek? Po to, żeby Ci płacić dużo kasy? – to nie interes ubezpieczyciela. Żeby podważyć orzeczenie komisji lekarskiej – musisz mieć orzeczenie innej komisji – które będzie dla Ciebie korzystniejsze. Ale uszczerbek na zdrowiu to tylko część należnego Ci odszkodowania. Bardzo ważne są pozostałe zmiany w Twoim życiu.
12 stycznia 2011 o 21:23 #206433siersciuszek87
witam, 3 stycznia miałam stłuczke nie z mojej winy z Panem ktory ma ubezpieczone auto w GENERALI, wyjezdzajac z parkingu wymusił pierwszenstwo i skasował mi drzwi lusterko i błotnik, Pan wyceniajacy szkode pojawił sie juz na drugi dzien. Po tygodniu dostałam kosztorys, szkoda przekracza 50% wartosci auta (corsa
no i wedlug ich wyliczen nalezy mi sie 1700zł, co jest dla mnie smieszną kwota, auto nadaje sie do prostowania gdyz została uszkodzona belka, drzwi i zderzak do wymiany i malowania, to wszystko w tej kwocie napewno sie nie zmiesci… Moje pytanie co robic? odwolywac sie? czytalam wiele opinii na temat tej wspaniałej ubezpieczalni i raczej nie wiele to daje bo oni i tak poszkodowanych maja gdzies, czy moge rzadac jakis pieniedzy od kierowcy tamtego auta? skierowac sprawe odrazu do sądu? czy moze dogadac sie z nimi na tranzakcje bezgotówkową, Nie zalezy mi na wyciagnieciu od nich nie wiadomo jakiej sumy, chce tylko zeby moje auto wygladało tak jak przed feralną stłuczką, a kwota zaproponowana przez nich nie pokrywa nawet polowy kosztów…
z góry dziekuje za pomoc2 lutego 2011 o 07:47 #285755prawnik4
Uzyskać kosztorys naprawy z warsztatu i przedstawić go do akceptacji Ubezpieczycielowi. W przypadku braku zgody (powinna być w odpowiedni sposób uzasadniona) można wykonać naprawę, która będzie udokumentowana fakturą. Następnie przedsądowe wezwanie do zapłaty i sąd.
3 lutego 2011 o 19:08 #285756andrzejgryczka
Kolego forumowiczu, zasadą na forum jest zakaz reklamy. Szanuj prawo własności innych!!!
4 kwietnia 2011 o 10:45 #285754marks
comodor wrote:Doznałem złamania paliczka palca prawego. Po okresie leczenia (około 6miesięcy)przesłałem do firmy ubezpieczeniowej w której mam wykupiona polisę wymagane dokumenty i dokumentację z leczenia. Okazało się, że jest niezgodność dokumentacji ze złożonym oświadczeniem. Niezgodność dotyczy terminu zdarzenia. W dokumentacji zamiast 3dni jest wpis 3tygodnie. Czy ten fakt ma wpływ na decyzje o przyznaniu odszkodowania? Jak dalej postępować? -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.