Witam
Byłam na wyjeżdzie integracyjnym z firmy. Mam zapłacone za te dni jak by była w pracy ! pech chiał że wśród zajęć były naerty i złamałam sobie obojczyk na tyle nieszczęśłwie ż enastąił odprysk kości. Złożyłam komplet dokumentów do ZUS jako wypadek w pracy i podanie moej zostało odrzucone. Podobono takiej sytuacji nie mozna zakwalifikowac jako wypadku w pracy. Czy jest szansa żeby coś wskórać ?
Niestety, nie… Chyba, ze jazda na nartach byla w udokumentowanym programie szkolenia?
Ponadto – czy byl sporzadzony protokol powypadkowy i czy zdarzenie zostalo w nim uznane za wypadek przy pracy?
Tak czy owak – raczej nie bardzo…..(
W raporcie sporządzonym przez pracownika BhP wypdek został zakwlifikowany jako wypadek przy pracy Ponadto spozadządzony został protokół z wypadku i jeszcze mam kartę wypadku wystawioną przez TOPR.
W raporcie napisane jest że brałam udział w szkoleniu w ramach któych była między innmi jada na nartach. Jasno napisane jest w rporcie pracownika BHP że jest to wypadek prz pracy i opisne są szczegółowo powody zakwalifikowania w odnieieniu do definicji wypadku prz pacy.
Jest szansa ?
Mam raport sporządony przez TOPR o wypadku
Mam dokument sporządzony przez pracownika BHP w moje firmie kwalifikujący wypadek jako wypadek przy pracy i zawierajacy opis całego zdarzenia
Mam dokumentację lekarską
Pozostaje Ci wiec tylko odwolanie sie do Sądu od decyzji ZUS. Masz ją na pismie?
Choc – przyznam, że troche jestem zdziwiona, ze uznano to za wypadek przy pracy.
Jesli juz to jako wypadek traktowany na rowni z wypadkiem przy pracy (a i to troche naciągane) .
Ale – szczerze zyczę powodzenia!
Autor
Wpisy
Oglądasz 6 wpisów - 1 z 6 (wszystkich: 6)
Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.