Gueules
Poszkodowany
Cztery miesiące temu miałem wypadek na treningu czego wynikiem był uraz podany w temacie. W szpitalu po operacji spędziłem 8 dni a leczenie razem z rehabilitacją trwało 4 miesiące. W stawie łokciowym mam ograniczony wyprost i zgięcie. W wyniku złamania głowy kości promieniowej ograniczone mam również ruchy rotacyjne. Lekarz powiedział że już większej sprawności nie odzyskam. Byłem w PZU starać się o odszkodowanie, dowiedziałem się że nie będzie komisji bo to jest kategoria II byli wypłata z tabeli odnośnie stawek procentowych z tytułu uszczerbku na zdrowiu. Dzisiaj przyszła mi decyzja o przyznaniu odszkodowania. Wyliczyli mi 5% uszczerbku jest to 450 zł. A ustalenie brzmi tak:
świadczenie z tytułu złamania kości lub zwichnięcia stawu / Ryzyko podstawowe 450 zł
Uważam że zostałem oszukany, pani w okienku powiedziała że za samą kość jest 360zł plus łokieć ale ona tym się nie zajmuje. PZU nie powinno oddzielnie rozpatrzeć zwichnięcia i złamania ? Czy mam jeszcze możliwość odwołać się od decyzji czy już jest po wszystkim ? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam